Permanent hårborttagning

Epilia Diodlaser + RF

På Anti-age clinic erbjuder vi behandling av oönskad hårväxt. Oönskad hårväxt kan vara ett hinder eller bara något som du stör dig på. Oavsett anledning kan vi enkelt, snabbt och skonsamt eliminera och minska din hårväxt. Tänk dig att slippa behöva raka benen inför festen på lördag, eller spontant bara sätta på dig ett linne en varm dag.
Vi arbetar med den senaste metoden, Epilia diodlaser + RF, som kan behandla i stort sett alla hud och hårtyper (ljusare hår och mörkare hud) tack vare samarbetet mellan diodlaser och radiofrekvens. Epilia har även inbyggt kylsystem och arbetar extremt snabbt vilket garanterar en komfortabel behandling.

BEHANDLINGEN

Inför en permanent hårborttagningsbehandling rekommenderas alltid en konsultation. Under konsultation går vi tillsammans igenom en patientjournal så vi får en bild av er hälsostatus, vi tar reda på vilken hår- och hudtyp ni har (kom orakad till konsultationen) och vad ni kan förvänta er av behandlingen.
När det är dags för första behandlingen kommer ni till oss i en avslappnad miljö. Behandlingen inleds med att terapeuten applicerar en gel på behandlingsområdet för att skydda huden samt underlätta arbetet för terapeuten.
Maskinen ställs in efter din hud- och hårtyp (behandlingen är lätt att skräddarsy efter allas behov). När behandlingen är igång så behandlar man huden punktvis med handenheten, som skickar ut laserljus ner i hårroten och värmer upp den till cirka 70 grader, vilket gör att den elimineras. Våra utrustningar har inbyggt kylsystem vilket ger en komfortabel behandling.

ATT TÄNKA PÅ

Innan du påbörjar en permanent hårborttagningskur är det viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljusskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter. Man får inte sola 4 veckor innan eller efter sin behandling, då risken för bränningar ökar eftersom din hudtyp har förändrats.
Plocka, vaxa eller bleka området bör man undvika helt 4 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren. Mer information får ni vid er konsultation!
Med vår utrustning Epilia diodlaser + RF kan vi behandla i stort sett alla hud- och hårtyper. Epilia diodlaser + RF ökar möjligheterna att även kunna eliminera ljust hår som tidigare varit omöjligt. Även mörk hy kan behandlas mer skonsamt och effektivt. En viktig sak att tänka på är dock att den “perfekta” kunden är någon med ljus hy och mörkt hår, då är det lättare för laserns ljus att absorberas av melaninet i håret och eliminera hårroten. Oftast får dessa kunder ett bra resultat av behandlingen.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?
Permanent hårborttagning fungerar endast om håret är i växtfas, normalt är endast 20-40% av kroppens hår i växtfas samtidigt, därför krävs det fler än en behandling. Man brukar säga att det behövs ca. 6-8 behandlingar för att kunna eliminera det mesta av hårväxten i behandlingsområdet. Vissa kliniker hävdar att det räcker med 3-4 behandlingar för att permanent bli av med oönskad hårväxt, men det är biologiskt omöjligt oavsett utrustning.

ÄR BEHANDLINGEN SMÄRTSAM?
Alla människor har olika hög smärttröskel, men de flesta brukar säga att behandlingen inte kännas alls. Detta varierar självklart från person till person, men tack vare kylsystem så kan man även få känsliga kunder att känna sig bekväma och komfortabla under behandlingen.